Statistikkområde
Virksomheter, foretak og regnskap: Virksomheter og foretak
Alt innhold for delområdet virksomheter og foretak
Vis innholdstyper
- Statistikker (12)
- Publikasjoner og artikler (94)
- Faktasider (1)
Søkeresultat
-
Liten nedgang i talet på nye føretak trass korona-krise
Det vart etablert 14 965 nye føretak i 2. kvartal i år. Det er 1 110 færre enn i 2. kvartal i fjor. Nedgangen i talet på nye føretak frå 1. til 2. kvartal var klårt større i år enn i fjor, men for aksjeselskapa var det vekst.
Artikkel -
Antall foretak og virksomheter lite påvirket av koronakrisen
Antall registrerte foretak og virksomheter er om lag 5 000 høyere i juli enn i samme måned i fjor. Nedgangen i juni er altså langt på vei reversert, og koronapandemien har dermed ikke ført til færre foretak og virksomheter hittil.
Artikkel -
Liten registrert nedgang i antall foretak og virksomheter
Det ble om lag 3 000 færre foretak og virksomheter i juni, men det er for tidlig å si om dette er starten på en trend. På grunn av etterslep i statistikkgrunnlaget vil eventuelle effekter av koronakrisen på økonomien bli tydelige i statistikken fø...
Artikkel -
Finn detaljerte tall om utvikling i næringer
I denne artikkelen får du en veiledning til statistikkene SSB har på utvikling og trender i norsk næringsliv. Finn ut hvordan du finner fram til akkurat de næringene du ønsker å se på, og hvordan du kan lage relevante sammenligninger i tabeller og...
Artikkel -
Ingen registrert nedgang i antall foretak og virksomheter
Antall foretak og virksomheter har holdt seg nokså stabilt så langt i år. På grunn av etterslep i statistikkgrunnlaget, vil eventuelle effekter av koronakrisen på økonomien vises i statistikken først utover sommeren.
Artikkel -
SSB publiserer månedlig statistikk over foretak og virksomheter
For å imøtekomme behovet for aktuell informasjon i forbindelse med koronakrisen og ringvirkningene på økonomien, vil SSB i tiden framover publisere månedlig statistikk over foretak og virksomheter. Oljeprisfallet som inntraff omtrent samtidig, vil...
Artikkel -
Ingen sentralisering av virksomheter siste tiår
Det har blitt 23 prosent flere virksomheter i Norge siden 2010. Det er ingen tegn til sentralisering, mens teknologisk utvikling og effektivisering kan ha påvirket næringsfordelingen.
Artikkel -
590 810 virksomheter i Norge
Det var nær 591 000 aktive virksomheter i Norge ved inngangen til 2020. Sammenlignet med 1. januar 2019 er dette en økning på 1,5 prosent.
Artikkel -
Relational capital
Rapporter 2019/36
Finnes det et nettverk av styremedlemmer i Norge, og kan det være en fordel for et foretak å være med i et nettverk med andre foretak?
Publikasjon -
Innovasjonsinvesteringer på nesten 73 milliarder i 2018
61 prosent av foretakene som var omfattet av den norske innovasjonsundersøkelsen hadde innovasjonsaktivitet i perioden 2016-2018. Til sammen sto disse for innovasjonsinvesteringer på 72,7 milliarder kroner i 2018.
Artikkel -
Aksjeselskap er mer robuste enn enkeltmannsforetak
I 2012 ble det etablert 51 200 foretak. Av disse var 15 300, eller 30 prosent, fortsatt aktive i 2017. Aksjeselskapene var mest overlevelsesdyktige med en overlevelsesgrad på 48 prosent.
Artikkel -
Økt omsetning på Svalbard
Den totale omsetningen på Svalbard økte med 11,4 prosent i 2018. Det er hovedsakelig bygge- og anleggsvirksomheten som har bidratt til økningen.
Artikkel -
Hvem etablerer eget foretak?
Notater 2019/28
Dette notatet presenterer deskriptiv statistikk om etablerere og etableringer i Norge. Videre gjengir vi noen resultater fra sammenlignende internasjonale studier fra OECD og SSB-analyser av jobbstrømmer.
Publikasjon -
Hånd i hånd med EU
8 av 10 utenlandske konsern med norske datterselskaper kontrolleres fra land i EU. Sverige er viktigste eierland målt både i sysselsetting og verdiskaping, mens USA er viktigste eierland utenfor Europa.
Artikkel -
1 av 16 norske foretak outsourcet til utlandet
6 prosent av norske foretak flyttet forretningsaktiviteter til utlandet i perioden 2014 til 2016. Høyest andel outsourcing finner vi blant foretak innen informasjons- og kommunikasjonssektoren.
Artikkel