Statistikkområde

Kultur og fritid: Idrett og friluftsliv

Alt innhold for delområdet idrett og friluftsliv

Vis innholdstyper

Søkeresultat

  • Styrketrening stadig mer populært

    Fire av fem nordmenn trente minst én gang i uka i 2019. Det fysiske aktivitetsnivået i befolkningen har vært stabilt de siste årene, men har økt blant eldre. Styrketrening står for stadig mer av den totale aktiviteten.

    Artikkel
  • Vi går mindre på ski enn før

    Det er sen påske i år, og noen må kanskje ta et vanskelig valg mellom båtpuss og skiløypa på fjellet. Eller? De siste årene har skiaktivitet faktisk blitt mindre populært blant nordmenn.

    Artikkel
  • Kulturbruk ute og hjemme

    Rapporter 2018/11

    Gjennomsnittsalderen på dem som benytter seg av kulturtilbud har de siste 25 årene økt fra 39,1 til 41,7 år. Det er dem med høy utdanning som bruker kulturtilbudene mest.

    Publikasjon
  • Åtte av ti går i skog og fjell

    Nordmenn er glade i friluft. Å gå turer i skogen og på fjellet er den mest populære friluftsaktiviteten. Nærmere åtte av ti har vært på en kortere fottur de siste 12 månedene.

    Artikkel
  • Kino fremdeles på kulturtoppen

    Fortsatt er det slik at det kulturtilbudet de aller fleste av oss har et aktivt forhold til, er kinoen. Nesten tre fjerdedeler av oss går på kino minst en gang i året.

    Artikkel
  • Best treningstilbud på jobben – til dem med minst helseplager

    Samfunnsspeilet 2/2017

    Hver femte ansatte har tilbud om trening i arbeidstiden, men det er store forskjeller mellom yrkene. Mange med stillesittende arbeid har et slikt tilbud, mens renholdsarbeidere, håndverkere og sykepleiere sjeldnere har mulighet til å trene på jobb.

    Artikkel
  • Unge kvinner trener mest teknologisk

    Over halvparten i aldersgruppen 16-24 år har trent med tredemølle, romaskin eller andre treningsapparater. Det er særlig unge kvinner som har tatt treningsteknologien i bruk, viser SSBs siste levekårsundersøkelse.

    Artikkel
  • Vi trener mer enn før

    Fire av fem nordmenn trente minst én gang i uka i 2016. Andelen som trener ukentlig, har økt med nær 20 prosentpoeng de siste femten årene. Aktivitetsnivået har økt mest blant eldre.

    Artikkel
  • Kulturvaner 1991-2015

    Statistiske analyser 147

    Kvinner er mer interessert i kultur og bruker kulturtilbud mer enn det menn gjør. Det er flest barn og menn blant de 15 prosentene av befolkningen som bruker kulturtilbud svært lite.

    Publikasjon
  • Jenter: Hold hodet over vannet!

    Samfunnsspeilet 1/2016

    Flere gutter enn jenter kan svømme, viser Forsvarets spørreundersøkelse blant 17-åringer. Det står dårligst til med svømmeferdighetene i Oslo; der kan sju av ti jenter svømme, mot ni av ti i Sogn og Fjordane.

    Artikkel
  • Over 80 og fortsatt fysisk aktiv

    Samfunnsspeilet 3/2015

    57 prosent av menn i aldersgruppen 80-89 år trener tre ganger eller mer hver uke. 37 prosent av kvinner på samme alder trener like ofte. Det er liten forskjell mellom personer tidlig i 80-årene og dem som er nærmere 90.

    Artikkel
  • Fritidsaktiviteter 1997-2014

    Rapporter 2015/25

    I aldersgruppen 16-79 år er det blitt mer vanlig å trene og mosjonere de siste årene. Barn trente like ofte og mye i 2013 som de første årene etter millennieskiftet. Det er de mest fysisk aktive barna som også er de ivrigste kulturbrukerne.

    Publikasjon
  • Friluftsliv og idrett appellerer stadig til barna

    Barn driver i like stor grad som før organisert trening. Åtte av ti barn trener minst én gang i uka. Sykling, skitur og svømming er stadig de mest populære idrettene. Barn flest går også tur i skog og fjell, og en større andel barn enn voksne går ...

    Artikkel
  • Fritidsvaner i endring

    Samfunnsspeilet 5/2014

    Unge og eldre, menn og kvinner mosjonerer. Mens hver fjerde trente minst tre ganger i uka i 2001, var halvparten av oss fysisk aktive i 2013. Hvilke kulturtilbud vi foretrekker, og hvilke massemedier vi bruker mye tid på, har også forandret seg.

    Artikkel
  • Utendørs 2½ time - menn mer enn kvinner

    Samfunnsspeilet 2012/4

    Artikkel