Statistikkområde
Inntekt og forbruk: Inntekt og formue
Alt innhold for delområdet inntekt og formue
Vis innholdstyper
- Statistikker (8)
- Publikasjoner og artikler (279)
Søkeresultat
-
Økonomi, helse og livskvalitet
Rapporter 2020/29
Denne rapporten, basert på Levekårsundersøkelsen EU-SILC 2017, viser at det er en sammenheng mellom økonomi og helse. Personer med lav inntekt og liten finanskapital rapporterer betydelig oftere om helseproblemer enn de rikeste og mest formuende.
Publikasjon -
Kombinasjon av tidligpensjon og arbeid
Rapporter 2020/26
Etter pensjonsreformen i 2011 ble det mulig for personer 62 år og eldre å kombinere uttak av alderspensjon med yrkesinntekt. I denne rapporten følger vi 1949-kullet, som ble 62 år i 2011
Publikasjon -
Hvem mangler en økonomisk buffer?
Mange av de lønnstakerhusholdningene som ble sterkest rammet av nedstengingen av økonomien, er også de som i minst grad kan tære på oppsparte midler. Dette gjelder mange ansatte i kriserammede næringer og yrker med lave lønninger.
Artikkel -
Økonomisk integrering for innvandrere over tid
Rapporter 2020/20
Denne analysen ser på ulike innvandrergruppers økonomiske integrering de 12 første botidsårene i Norge, for ankomstkohortene 1993, 2000 og 2005.
Publikasjon -
Hvorfor har norske husholdninger lavest finansiell formue?
De nordiske landene har valgt ulike pensjonsløsninger for framtida, og valgene skaper forskjeller i husholdningenes formuer. Gjelda har også bidratt til forskjellene som kan observeres for nettoformuene mellom nordiske husholdninger.
Artikkel -
Én av fire hadde det trangt økonomisk allerede før koronakrisen
Én av fire har ikke økonomisk romslighet til å betale en uforutsett utgift på 18 000 kroner. Arbeidsledige opplever dette i langt større grad enn befolkningen som helhet.
Artikkel -
Kvinner setter penger i banken, menn kjøper aksjer
Det er ikke så mange flere menn enn kvinner som tjener penger på kapital, men det er forskjeller i hvordan og hvor mye de investerer.
Artikkel -
Fysioterapeuters inntekter og kostnader
Notater 2020/15
Det var i alt 4 051 fysioterapeuter som var registrert med en eller flere refusjoner i Kontroll og utbetaling av helserefusjone (KUHR) i løpet av 2018.
Publikasjon -
Psykologspesialisters inntekter og kostnader
Notater 2020/13
Dette notatet gir en oversikt over inntekter og kostnader til psykologspesialister med driftsavtale med et regionalt helseforetak.
Publikasjon -
Fastlegers inntekter og kostnader i 2018
Notater 2020/14
Dette notatet gir en oversikt over fastlegers inntekter og utgifter. Hovedformålet er å gi et tallgrunnlag som kan være til hjelp i forhandlingene om fastlegers økonomiske vilkår mellom Helse- og omsorgsdepartementet, KS og Legeforeningen.
Publikasjon -
Studenter risikerer å miste arbeidsinntekter
Mange studenter i Norge jobber ved siden av studiene, og under «korona-krisen» kan flere stå i fare for å miste viktige arbeidsinntekter. Spesielt blant internasjonale studenter utgjør jobbinntekter en stor andel av de totale inntektene.
Artikkel -
Nesten 111 000 barn vokser opp med vedvarende lave husholdningsinntekter
Andelen barn med vedvarende lave husholdningsinntekter økte til 11,3 prosent i 2018, mot 10,7 prosent året før. Andelen barn i lavinntektshushold er størst i de store kommunene, og spesielt i Oslo og Bergen finner vi betydelige forskjeller mellom ...
Artikkel -
Studentene tjener mindre - studerer de mer?
Mer penger i studiestøtte har opprettholdt studentenes kjøpekraft, selv om inntektene deres fra jobb ved siden av studiene har falt. En økt stipendandel antyder også at studentene i større grad enn før står på eksamen.
Artikkel -
Brems i formuesveksten
Norske husholdninger har hatt en sterk formuesvekst siden 2010. Fra 2017 til 2018 bremset utviklingen opp, samtidig som gjelden økte i samme takt som årene før.
Artikkel -
Sterk vekst i næringsinntekten
Personlig næringsdrivende hadde en gjennomsnittlig næringsinntekt på 269 000 kroner i 2018. Dette er en økning på 12 000 kroner eller 4,5 prosent fra året før.
Artikkel